Новости

Дорогі брати і сестри!

У зв’язку із введенням Надзвичайної ситуації в Україні, що викликана необхідністю збереження життя і здоров’я людей в період поширення епідемії коронавірусу, в храмах нашої Свято-Дмитрівської парафії, згідно благословення Священного Синоду УПЦ та правлячого єпископа Херсонської єпархії митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, всі віруючі можуть в не богослужбовий час щодня безперешкодно відвідувати храм для задоволення своїх духовних потреб, молитися за своїх рідних і близьких, замовляти поминання і ставити свічки. Під час Божественної Літургії, яка відправляється у недільні та святкові дні, всі вірні, які належним чином підготуються, можуть сповідатися і причащатися Святих Христових Тайн.

З огляду на встановлені владою обмежувальні заходи про кількість присутніх в храмі не більше 10 осіб, Літургії та інші богослужіння відбуватимуться на вулиці в літньому храмі на честь Вознесіння Христового. На богослужінні потрібно знаходитись на максимальній відстані один від одного. За потреби можливо запросити священика додому для звершення таїнства Сповіді та Причастя, а також Маслособорування.

Людей, що знаходяться у зоні ризику (люди похилого віку і ослаблені хронічними захворюваннями), просимо утриматись тимчасово від відвідування недільних і святкових богослужінь. Але, щоб ніхто не залишився без молитви, ви можете подати записки по телефонам +38 096 922 16 42, +38 050 234 86 70.

Категорично не дозволяється приходити на богослужіння, маючи ознаки захворювання (підвищена температура, кашель).

Слід утриматись від рукопотискань, обіймів, поцілунків.

В ці важкі дні на нашому приході в кожну неділю ми будемо звершувати Хресні ходи з чудотворною іконою Божої Матері “Мати Молебниця” навколо нашого селища з дотриманням необхідних умов та тричі в день по благословенню Блаженнійшого Онуфрія митрополита Киівського і всієї України буде звучати колокольний дзвін.

Закликаю мати любов до ближнього, усіма силами оберігати себе і оточуючих від можливого зараження і не осуджувати інших людей, які мають власний погляд на дану проблему. Прошу усіх з розумінням і терпінням поставитись до вимушених заходів, так як схожі заходи завжди приймаються Церквою під час епідемій.

Нехай Господь помилує і збереже усіх нас!

Фото до новини «Дорогі брати і сестри!»

Благочиний Чаплинського округу, настоятель Свято-Дмитрівської парафії протоієрей Іоанн